טיפולי שיניים הם לא הבילוי המועדף על אף אחד או אחת, אבל הם הכרחיים.
חלק ממה שמונע מאנשים להגיע לבדיקות סדירות וטיפולים בזמן, זה כל מיני מיתוסים לגבי טיפולי שיניים. כרופאה בעלת ותק של יותר מ30 שנה ד"ר אורקין-דיסקין שמעה המון מיתוסים מוטעים לגבי בריאות הפה - לפניכם חמשת המיתוסים הכי נפוצים שהיא שומעת במהלך היומיום וההסבר למה לא כדאי להאמין להם!
"טיפולי שיניים תמיד כואבים" - לא נכון!
עם טכנולוגיית ההרדמה המקומית הקיימת כיום, אין אף סיבה שהטיפול בפה עצמו יכאב!
"לעתים מגיעים אליי סיפורים של מטופלים שחוו כאבים בעת הטיפול אצל רופאים אחרים - אין כזה דבר! ההרדמה תמיד עובדת בסוף, לעתים צריך להמתין קצת יותר, אבל טיפול לא מבוצע כאשר המטופל חש את הכאב. נקודה!" היא מסבירה.
יתכנו כאבים באזורים אחרים, במידה ויש היסטוריה של כאבים. לדוגמה אנשים הסובלים מכאבי צוואר יכולים לעתים להרגיש אי נוחות. מותר ורצוי לבקש מהרופא הפסקה אם יש צורך או לקחת משככי כאבים מוכרים למטופל לפני ההגעה לרופאת השיניים.
"לא צריך להגיע לבדיקה כל עוד מקפידים על צחצוח וחוט דנטלי" - לא נכון!
ישנם המון גורמים המשפיעים על בריאות הפה והשיניים. גיל, הרגלי עישון ושתייה, מחלות רקע כגון סוכרת או רפלוקס, כל אלו רק כדוגמה. אותם גורמים משפיעים גם על רמת הסיכון למחלות פה וחניכיים וגם על דרך השימור של בריאות הפה. האמת היא שבניגוד למה שלימדו אותנו בשיעורי בריאות עוד בבית הספר היסודי - יש יותר מטכניקה אחת לצחצוח שיניים, חוט דנטלי מתאים לחלק מהאנשים ולחלק לא. יש הבדל בין ההמלצות לנער עם קיבוע לאחר יישור לבין ההמלצות שניתן לאדם מבוגר שמקבל טיפול כימותרפי למשל.
במרפאה אנחנו רוצות לראות אתכם כמה שפחות, אבל לא מוכנות לוותר על הבריאות שלכם!
לכן אצלנו במרפאה אנחנו מקפידות לקרוא למטופלים שלנו לחזור, על פי תכנית הטיפול האישית שלהם. ישנם מטופלים שיקבלו מאיתנו שיחת התעדכנות אחת לשנה ויש כאלו שיגיעו אחת לשלושה חודשים - אבל כל פגישה כזו תעזור לנו למנוע טיפולים מורכבים.
"בסוף טיפולי שיניים תמיד נגמרים בעקירה או טיפול שורש" - לא נכון!
שימור נכון ימנע את ההגעה לטיפולי השורש או לעקירה. אבל גם אם קיימת פגיעה מהותית ישנן טכנולוגיות מתקדמות שמאפשרות לשמר כמה שיותר מרקמת השם וליצור תיקון שיישמר לשנים.
למשל טכנולוגיית INLAYS שנמצאת בשימוש אצלנו במרפאה. טכנולוגיות מתקדמות לשימור השיניים לא תמיד זמינות בכל המרפאות, לכן שווה לתששאל ולמצוא מרפאה שמתמחה בזה, כמו המרפאה שלנו בירושלים.
"עדיף כבר לחסוך ולסבול עוד קצת ולעשות את הכל ביום אחד" - לא נכון!
ישנם אנשים שמוצאים פתרון טוב אצל רופאים מוכשרים ומבצעים שיקום מלא ביום אחד.
אבל, ויש אבל גדול מאוד… שיקום כל הפה ביום אחד אינו מתאים לכל אחד ולא לכל מצב!
ראשית, הטיפול עצמו לא יכול להיעשות בכל מטופל - גורמים כמו מחלות כרוניות, היסטוריה של בריאות הפה וכו. יכולים להשפיע על איכות ההחלמה של המקום וליצור סיבוכים בריאותיים לא פשוטים שישארו לתקופה ארוכה.
שנית, הטיפול עצמו הרבה פעמים ארוך יותר ולא תמיד יתאים למטופלים שזקוקים לנהל מחלות אחרות תוך כדי - סוכרת נעורים, אסטמה, בעלי הפרעות כאב וכו.
לבסוף, תקופת ההחלמה לאחר טיפול של כל הפה היא ארוכה (עד כחודש ואפילו יותר) ועבור מטופלים רבים היא אינטנסיבית ומעורבת בכאבים ובקושי לתפקד בפעילויות יום יום. עבור המטופל צריכים להתקיים התנאים הנכונים כדי לאפשר מנוחה. צריך לוודא שניתן לקחת ימי מחלה וחופשה בעבודה במידת הצורך, למצוא סידור לבעלי חיים וילדים. וכמובן, הכי חשוב - עם בעיות בפה אסור להתעכב. ככל שהזמן עובר המצב של השיניים והחניכיים מסביב מחמיר ולמעשה מוריד את הסיכוי שהליך של שיקום פה ביום אחד יתאים בכלל.
"חיוך יפה זה הכי חשוב" - לא בדיוק נכון
"בתור רופאת שיניים יוצא לי לפגוש אנשים שמרוכזים אך ורק בנראות של השיניים" מספרת ד"ר אורקין-דיסקין. "אני כמובן מציעה טיפולים אסתטטיים, ברור לי שחיוך יפה תורם רבות לביטחון ובחלק מהמטופלים הוא ממש ישנה חיים - אבל מאוד חשוב לי שהמסר יעבור, ששווה להגיע לבדיקות תקופתיות ולשמור על השיניים לא רק בשביל שהחיוך יראה טוב יותר..."
רובנו לא שחקנים הוליוודים, אנחנו לא מקבלים שכר עבור החיוך שלנו. השיניים שלנו הן חלק בלתי נפרד מאיכות החיים שלנו. כל עוד בריאות הפה טובה, לא נשים לב אליה, אבל ברגע שמופיע כאב או מתחילה רגישות יש תחושה כאילו שרק על זה אפשר לחשוב.
ההנאה שלנו מאוכל, משיחות נעימות עם חברים, מקרבה אינטימית עם בן או בת זוג - כולם קשורים לפה שלנו. ברגע שאנחנו מתחילים להרגיש בכאב כל כך הרבה פעולות שהיו נראות לנו רגילות נהיות קשות ומבאסות. אז אל תשכחו לשמור על הבריאות של כל הפה ולא רק על השיניים הקדמיות.